Lapas


Laipni lūdzu Panteras virtuvē!

Es esmu liels un melns kaķis, kas dievina garšīgas lietiņas. Es rakstu dzeju, fotografēju un brīvos brīžos (gan ne pārāk bieži...) gatavoju kārumus savu mīļo palutināšanai. Pēdējā laikā sevis pagatavoto esmu sākusi arī fotografēt. Šis blogs ir tāda kā virtuāla recepšu klade, kurā atrodamas galvenokārt visādas saldas lietiņas, tomēr - ne tikai. Receptes esmu centusies uzrakstīt pēc iespējas precīzāk, lai nerastos nekādi pārpratumi. Mērvienības receptēs - tikai gramos. Un vēl - es vienmēr lietoju cepamo papīru, jo kaķi savā būtībā ir slinki dzīvnieki... :)

Majonēzes cepumi

Majonēzes cepumi
Šī ir manas mammītes recepte, ko esmu pārveidojusi pa savam :)

250 g bezpiedevu majonēzes, 250 g mīksta margarīna vai sviesta, 1 ola, 220 g cukura, 560 g miltu, ½-1 tējk. sodas, garšvielas (2 tējk. kanēļa, 1 naža galiņš vanilīna, ½ tējk. ar kaudzīti kardamona)

Taukvielu sastrādā ar cukuru, pievieno majonēzi, olu, garšvielas, sodu un miltus. Visu samaisa. Mīklu pilda špricē ar zvaigžņveida uzgali un spiež uz plāts tukšus gredzentiņus. Cep ~10-12 min. pie 200 grādiem gaiši brūnus.

Iznāk ~250 gab. Cepumi ir ļoti trausli, irstoši, ar jūtamu kanēļa garšu.

P.S. Mīklu var arī atdzesēt un dzīt caur gaļasmašīnu, caur speciālo piestiprināmo cepumu formu.

Nav komentāru: