Lapas


Laipni lūdzu Panteras virtuvē!

Es esmu liels un melns kaķis, kas dievina garšīgas lietiņas. Es rakstu dzeju, fotografēju un brīvos brīžos (gan ne pārāk bieži...) gatavoju kārumus savu mīļo palutināšanai. Pēdējā laikā sevis pagatavoto esmu sākusi arī fotografēt. Šis blogs ir tāda kā virtuāla recepšu klade, kurā atrodamas galvenokārt visādas saldas lietiņas, tomēr - ne tikai. Receptes esmu centusies uzrakstīt pēc iespējas precīzāk, lai nerastos nekādi pārpratumi. Mērvienības receptēs - tikai gramos. Un vēl - es vienmēr lietoju cepamo papīru, jo kaķi savā būtībā ir slinki dzīvnieki... :)

Aprikozu-marcipāna konfektes

Aprikožu-marcipāna konfektes

Konfektēm: 350 g žāvētu aprikožu, 300 g jēlmarcipāna (Rohmarzipan), 30 ml apelsīnu liķiera „Grand Marnier”, 150 g pūdercukura, 100-120 g (3 ēdk.) apelsīnu ievārījuma; apvārtīšanai: 200 g rupja cukura, 2 apelsīnu rīvēta miziņa

Aprikozes nomazgā ar karstu ūdeni, nosusina virtuves dvieļpapīrā un kopā ar marcipānu ļoti sīki sakapā. Tad samaisa ar liķieri un apsegtu iztur 2 stundas. Samaisa pūdercukuru ar ievārījumu, pēc tam šo masu labi sajauc ar liķieroto maisījumu. No lipīgās masas ar rokām veido nelielas lodītes (veidojot lodītes, tās tik ļoti nelīp, ja pirms katras pirkstus „piesit” ūdenim, kas uzliets uz apakštasītes).
Apelsīnus rūpīgi nomazgā ar karstu ūdeni un birstīti, noslauka un norīvē miziņu. Miziņu samaisa ar cukuru un šajā masā apvārta un rokās apviļā konfektes (apvārtot cukurs laiku pa laikam „jāuzrok” ar dakšiņu). Brīvi (lai nesaskartos) liek uz lēzena trauka un atstāj līdz nākamajai dienai istabas temperatūrā, lai apkalst, tad ar lāpstiņu atdala no trauka un izkustina, lai apkalst no visām pusēm.


Iznāk ~50 gab. Uzglabā slēgtā traukā. Konfektes ir oranži dzeltenas ar sarmainu kažociņu, ar īpašu garšu, ļoti dekoratīvas. Ja vēlas, katru konfekti atsevišķi var ielikt mazā papīra formiņā.

P.S. Rīvētā apelsīna miziņa nedrīkst būt pārāk slapja - tad konfektes iegūst neglītu, kunkuļainu kažociņu!

Nav komentāru: