Lapas


Laipni lūdzu Panteras virtuvē!

Es esmu liels un melns kaķis, kas dievina garšīgas lietiņas. Es rakstu dzeju, fotografēju un brīvos brīžos (gan ne pārāk bieži...) gatavoju kārumus savu mīļo palutināšanai. Pēdējā laikā sevis pagatavoto esmu sākusi arī fotografēt. Šis blogs ir tāda kā virtuāla recepšu klade, kurā atrodamas galvenokārt visādas saldas lietiņas, tomēr - ne tikai. Receptes esmu centusies uzrakstīt pēc iespējas precīzāk, lai nerastos nekādi pārpratumi. Mērvienības receptēs - tikai gramos. Un vēl - es vienmēr lietoju cepamo papīru, jo kaķi savā būtībā ir slinki dzīvnieki... :)

Kafijas-riekstu cepumi


Kafijas-riekstu cepumi
Šie ir cepumi kafijas mīļotājiem. Paša cepuma un glazūras apvienojums, papildināts ar šokolādes rotājumu, sniedz niansētu un patiesi gardu salikumu. Protams, ja Tev kafija negaršo... :)

Mīklai: 250 g mīksta sviesta, 250 g pūdercukura, 2 paciņas vaniļas cukura, 2 ēdk. ar mazu kaudzīti (28 g) šķīstošās kafijas (samaltas pulverī), 2 olas, 400 g miltu, 100 g maltu lazdu riekstu, 2 tējk. ar mazu kaudzīti cepamā pulvera; glazūrai: 450 g pūdercukura, 10 tējk. stipras kafijas; rotāšanai: 3 kārbiņas (pa 75 g) šokolādes konfektes „Mocca-Bohnen” (var aizvietot ar ~200 g rozīņu šokolādē)

Sviestu saputo ar abiem cukuriem un kafiju. Pievieno olas un vēlreiz visu labi saputo. Tad iemaisa miltus+cēlējs+rieksti. Mīklu pilda špricē ar zvaigžņveida uzgali un spiež uz plāts (uz cepamā papīra) pildītus gredzenus. Cep ~10 min. pie 200 grādiem. Ļauj mazliet pastāvēt, lai kļūst stingri, tad noņem. Izceptus un atdzesētus cepumus saliek uz mīklas dēļa un ar šprici uzspiež pa glazūras piciņai (pildītu rozīti). Uz glazūras piciņām uzliek un viegli piespiež šokolādes konfektes. Atstāj līdz nākamajai dienai, lai sastingst.

Iznāk ~190 gab. Cepumi ir ļoti dekoratīvi, trausli, ar izteiktu kafijas garšu.

Glazūra: Cukuru ar kafiju ar mikseri labi saputo.


P.S.
1) Konfektes jāliek ātri, nedrīkst vispirms uzspiest visiem cepumiem glazūru un tikai tad likt konfektes - glazūra plaisās!
2) Jālieto šķīstošā kafija, nevis granulēta vai parastā maltā!

Nav komentāru: