Lapas


Laipni lūdzu Panteras virtuvē!

Es esmu liels un melns kaķis, kas dievina garšīgas lietiņas. Es rakstu dzeju, fotografēju un brīvos brīžos (gan ne pārāk bieži...) gatavoju kārumus savu mīļo palutināšanai. Pēdējā laikā sevis pagatavoto esmu sākusi arī fotografēt. Šis blogs ir tāda kā virtuāla recepšu klade, kurā atrodamas galvenokārt visādas saldas lietiņas, tomēr - ne tikai. Receptes esmu centusies uzrakstīt pēc iespējas precīzāk, lai nerastos nekādi pārpratumi. Mērvienības receptēs - tikai gramos. Un vēl - es vienmēr lietoju cepamo papīru, jo kaķi savā būtībā ir slinki dzīvnieki... :)

Magoņu podziņas

Magoņu podziņas
Šī recepte nāk no Slovākijas.


Smilšu mīklai: 300 g miltu, ½ tējk. kanēļa, 210 g pūdercukura, 150 g maltu magoņu sēklu, 250 g sviesta vai margarīna, 1 ola

Bļodā ieber miltus, kanēli, cukuru un magones, visu sajauc, tad pievieno taukvielu, olu un samīca (pusmīcītu izgāž uz galda un pabeidz mīcīšanu). Ņem gabalu mīklas, izrullē pagaru desiņu, ko ar nazi sagriež krēķa izmēra gabaliņos un pēc tam rokās izveido bumbiņas (ja lielākas - būs paplūduši plācenīši, ne vairs podziņas), liek uz plāts un cep 8-9 min. pie 200 grādiem. Gataviem cepumiem ļauj 1 min. padzist uz plāts, lai tie kļūst stingri, tad noņem.

Iznāk ~80-200 gab. (atkarībā no izmēra). Cepumi ir nelielas, pelēki raibas podziņas, trauslas, ar izteiktu magoņu garšu.

P.S.
1) Ja pārcep - cepumi būs dzeltenīgi.
2) Katrā lodītē var ielikt riekstu vai nedaudz džema, var savienot pa 3 bumbiņām.

Nav komentāru: