Lapas


Laipni lūdzu Panteras virtuvē!

Es esmu liels un melns kaķis, kas dievina garšīgas lietiņas. Es rakstu dzeju, fotografēju un brīvos brīžos (gan ne pārāk bieži...) gatavoju kārumus savu mīļo palutināšanai. Pēdējā laikā sevis pagatavoto esmu sākusi arī fotografēt. Šis blogs ir tāda kā virtuāla recepšu klade, kurā atrodamas galvenokārt visādas saldas lietiņas, tomēr - ne tikai. Receptes esmu centusies uzrakstīt pēc iespējas precīzāk, lai nerastos nekādi pārpratumi. Mērvienības receptēs - tikai gramos. Un vēl - es vienmēr lietoju cepamo papīru, jo kaķi savā būtībā ir slinki dzīvnieki... :)

Magoņu standziņas

Magoņu standziņas
Recepte ņemta no vecas Latvijas laiku pavārgrāmatas, tur šie cepumi tika saukti par Dāmu pirkstiņiem. Taču šiem cepumiem nav nekāda sakara ar pasaulē populārajiem Lady fingers, bez tam tos cep no biskvīta mīklas.

Smilšu mīklai: 200 g miltu, 100 g cukura, 100 g sviesta vai margarīna, 1 ola, ~50 g (2 ēdk.) skāba krējuma, 1 strīķena (bez kaudzītes) tējk. cepamā pulvera; apkaisīšanai: magoņsēklas

Taukvielu ar cukuru saputo, pievienojot olas dzeltenumu. Pieber miltus+cēlējs. Visu ātri samīca, beigās pieliek krējumu. No mīklas izviļā pirksta garuma un zīmuļa resnuma (ne resnākas) standziņas, liek uz ietaukotas plāts, apsmērē ar pussakultu olbaltumu un tūlīt (baltums ļoti ātri apkalst) apkaisa ar magonēm un cep ~8 min. pie 220 grādiem gaiši dzeltenas. Izceptas jānoņem nekavējoties, jo kaut mazliet padzisušas lūzt!

Iznāk ~25 gab. Cepumi ir ļoti trausli.

P.S. Standziņas būs daudz dekoratīvākas, ja tās apvārtīs olbaltumā un pēc tam - magonēs: būs tādi kā melni pirkstiņi (dāmu pirkstiņi cimdos :) ), diemžēl - pacieti. Bet, ja galvenais izskats, kāpēc nē? :)

Nav komentāru: