Lapas


Laipni lūdzu Panteras virtuvē!

Es esmu liels un melns kaķis, kas dievina garšīgas lietiņas. Es rakstu dzeju, fotografēju un brīvos brīžos (gan ne pārāk bieži...) gatavoju kārumus savu mīļo palutināšanai. Pēdējā laikā sevis pagatavoto esmu sākusi arī fotografēt. Šis blogs ir tāda kā virtuāla recepšu klade, kurā atrodamas galvenokārt visādas saldas lietiņas, tomēr - ne tikai. Receptes esmu centusies uzrakstīt pēc iespējas precīzāk, lai nerastos nekādi pārpratumi. Mērvienības receptēs - tikai gramos. Un vēl - es vienmēr lietoju cepamo papīru, jo kaķi savā būtībā ir slinki dzīvnieki... :)

Lazdu riekstu radziņi

Lazdu riekstu radziņi
Šī recepte nākusi no Vācijas un tās oriģinālais nosaukums ir Vanille-Hörnchen.

300 g mīksta sviesta, 100 g cukura, 3 paciņas vaniļas cukura, ½ citrona rīvēta miziņa, 1 ola, 150 g maltu lazdu riekstu, 400 g miltu; apvārtīšanai: pūdercukurs+vanilīns

Sviestu ar abiem cukuriem, miziņu un olu saputo. Pievieno riekstus. Izsijā uz galda miltus, izgāž uz tiem sviesta-riekstu masu un ātri samīca. Tad ņem pa gabalam mīklas, saveļ to desā, sagriež šķēlītēs, no katras šķēlītes saveļ radziņu ar RESNIEM (tievi galiņi apdegs) galiem (nedaudz garāku par pirkstu un uz pusi tievāku). Liek uz ietaukotas plāts (neplūst, bet ja par ciešu - sacepas kopā un atdalot salūzt). Cep ~16 min. pie 175 grādiem. Izceptus, karstus ņem pa vienam no plāts un apvārta pūdercukurā.

Iznāk ~120 gab. Cepumi ir gaiši dzelteni radziņi ar baltu cukura apsarmi, diezgan trausli (atgādina smilšu mīklu), ar izteiktu lazdu riekstu garšu.

Nav komentāru: