Lapas


Laipni lūdzu Panteras virtuvē!

Es esmu liels un melns kaķis, kas dievina garšīgas lietiņas. Es rakstu dzeju, fotografēju un brīvos brīžos (gan ne pārāk bieži...) gatavoju kārumus savu mīļo palutināšanai. Pēdējā laikā sevis pagatavoto esmu sākusi arī fotografēt. Šis blogs ir tāda kā virtuāla recepšu klade, kurā atrodamas galvenokārt visādas saldas lietiņas, tomēr - ne tikai. Receptes esmu centusies uzrakstīt pēc iespējas precīzāk, lai nerastos nekādi pārpratumi. Mērvienības receptēs - tikai gramos. Un vēl - es vienmēr lietoju cepamo papīru, jo kaķi savā būtībā ir slinki dzīvnieki... :)

Medus-šokolādes cepumi

Medus-šokolādes cepumi

Recepte ņemta no vecas Latvijas laiku pavārgrāmatas.

Mīklai: 360 g medus, 8 olas, 200 g rīvētas šokolādes, 200 g kausēta sviesta vai margarīna, 440 g cukura, 280 g miltu, 2 tējk. ar mazu kaudzīti cepamā pulvera; apvārtīšanai: pūdercukurs

Kausētai taukvielai pievieno šokolādi, medu, sakultas olas un cukuru, tad iesijā miltus+cepamais pulveris un ar mikseri samaisa. Lej mīklu uz plāts (uz cepamā papīra - tam jābūt augstam, jo mīkla ļoti ceļas!) un cep ~40-60 min. pie 180 grādiem. Gatavību testē ar kociņu.


Gatavu izņem un ļauj stāvēt uz plāts ~20 min., lai padziest un nobriest (tad vieglāk griezt un apvārtīt - nedegs pirksti, apvārtot nejuks ārā, cukura kažociņš nekusīs). Tad sagriež 1 cm platos un 5 cm garos gabaliņos, ar cepumu lāpstiņu atcilā no papīra, ņem pa vienam un apvārta pūdercukurā. Apvārtītus liek vienā kārtā uz paplātes un atstāj līdz nākamajai dienai, lai mazliet apkalst.

Iznāk ~90 gab. Cepumi ir tumši brūni, baltā cukura „kažociņā”, ar izteiktu medus un šokolādes garšu.

P.S.
1) Noteikti uzglabājami slēgtā traukā, citādi kļūst cieti!
2) Ja cepšanas temperatūra būs pārāk augsta, cepums no virsas apdegs, bet vidū paliks jēls.
3) Ja cepeškrāsns ir kaut mazliet šķība, tad plāts ar mīklu cepšanas sākumā (pirmajās 10-15 minūtēs) vairākas reizes jāapgriež, citādi mīkla satecēs vienā plāts stūrī, plāksne nebūs vienāda biezuma un nevienādi cepsies.

Nav komentāru: