Lapas


Laipni lūdzu Panteras virtuvē!

Es esmu liels un melns kaķis, kas dievina garšīgas lietiņas. Es rakstu dzeju, fotografēju un brīvos brīžos (gan ne pārāk bieži...) gatavoju kārumus savu mīļo palutināšanai. Pēdējā laikā sevis pagatavoto esmu sākusi arī fotografēt. Šis blogs ir tāda kā virtuāla recepšu klade, kurā atrodamas galvenokārt visādas saldas lietiņas, tomēr - ne tikai. Receptes esmu centusies uzrakstīt pēc iespējas precīzāk, lai nerastos nekādi pārpratumi. Mērvienības receptēs - tikai gramos. Un vēl - es vienmēr lietoju cepamo papīru, jo kaķi savā būtībā ir slinki dzīvnieki... :)

Eņģeļmaizītes

Eņģeļmaizītes
Smilšu mīklas pamatnei: 200 g mīksta sviesta vai margarīna, 100 g cukura, 2 olas, 360 g miltu, ½ strīķenas (bez kaudzītes) tējk. sāls, 2 paciņas vaniļas cukura; pildījumam: 4 olas, 250 g maltu riekstu, 100g miltu, 1 tējk. ar kaudzīti cepamā pulvera, 2 paciņas vaniļas cukura, 680 g grauzdēta cukura + 80 g ūdens, ½ tējk. sāls; glazūrai: 500 g pūdercukura, 60 g sviesta, 6 ēdk. citronsulas

Mīklas pamats: Ar rokām (vai virtuves kombainā) taukvielu sastrādā ar abiem cukuriem un sāli, tad 2 paņēmienos iejauc olas un miltus. Tad mīklu, rokas pamērcējot miltos, klāj uz plāts (uz cepamā papīra), izlīdzina, sadursta ar dakšiņu un cep ~15 min. pie 175 grādiem.


Pildījums: Tērauda pannā ar koka lāpstiņu maisot sabrūnina un pilnīgi izkausē cukuru+sāls, tad pievieno ūdeni un visu apmaisot karsē, līdz viss cukurs izšķīdis.

Pa to laiku olas sakuļ ar vaniļas cukuru, tad ar riekstiem un miltiem+cēlējs. Tad vienā paņēmienā visu pannas saturu ielej olu maisījumā un kārtīgi izmaisa. Iegūto pabiezo masu pārsmērē pusceptajai mīklai un cep vēl 25 min.

Izceptam ļauj dažas minūtes pastāvēt uz plāts, tad ar naža palīdzību uzmanīgi atlupina divas cepamā papīra malas un, aiz tām saņemot, noslidina no plāts uz restītēm. Tad uzmanīgi atlupina abas pārējās malas un ļauj pilnībā atdzist un sacietēt.

Atdzisušu apsmērē ar glazūru un uz dažām stundām atstāj istabas temperatūrā, līdz glazūra sacietējusi. Tad sagriež kvadrātiņos: ar asu nazi iezīmē līnijas, pārgriežot tikai glazūru, tad ņem lielu, taisnu dunci, uzliek uz katras līnijas un ar spēku spiež uz leju - negriež! Uzglabā slēgtā traukā.

Glazūra: Pūdercukuram pievieno izkausētu sviestu, pēc tam tik daudz citronsulas, lai masa būtu staipīga, labi sakuļ (putot nav vērts).

Iznāk ~96 gab. Maizītes ir ļoti garšīgas un dekoratīvas - trīskrāsainas, ar tīkamu skābumiņu.

Nav komentāru: