Lapas


Laipni lūdzu Panteras virtuvē!

Es esmu liels un melns kaķis, kas dievina garšīgas lietiņas. Es rakstu dzeju, fotografēju un brīvos brīžos (gan ne pārāk bieži...) gatavoju kārumus savu mīļo palutināšanai. Pēdējā laikā sevis pagatavoto esmu sākusi arī fotografēt. Šis blogs ir tāda kā virtuāla recepšu klade, kurā atrodamas galvenokārt visādas saldas lietiņas, tomēr - ne tikai. Receptes esmu centusies uzrakstīt pēc iespējas precīzāk, lai nerastos nekādi pārpratumi. Mērvienības receptēs - tikai gramos. Un vēl - es vienmēr lietoju cepamo papīru, jo kaķi savā būtībā ir slinki dzīvnieki... :)

Brūkleņu ievārījuma kūka


Brūkleņu ievārījuma kūka
Mīklai: 2 olas, 215 g cukura, 2 tējk. (20 g) sodas, 275 g brūkleņu ievārījuma ar āboliem, 260 g miltu, 250 g kefīra vai rūgušpiena; pārziešanai: 420 g skābā krējuma (12%), 80 g cukura

Olas sakuļ ar cukuru, tad ar sodu un ievārījumu. Iemaisa miltus, tad kefīru. Visu labi sakuļ. Mīklu lej uz plāts (uz cepamā papīra) un cep 14-15 min. pie 230 grādiem. Testē ar kociņu.

Brūkleņu ievārījuma kūka
Paplāti izklāj ar cepamo papīru. Gatavu, karstu kūku pārgriež uz pusēm, tad pusi kūkas, turot aiz papīra, noņem no plāts un apgāž uz mutes uz paplātes, noņem papīru un pārsmērē ar krējumu. Virsū liek otro kūkas pusi, noņem papīru un arī pārsmērē ar krējumu, atstājot ~2 ēdk. Izlīdzina, labi sadursta ar dakšiņu (lai krējums ievelkas) un tad pārsmērē ar atlikušo krējumu.

Maisījums pārziešanai: krējumu sakuļ ar cukuru (neputo) un sadala uz pusēm.

Kūka ir tumši brūna, sulīga un garšīga. Tā gan nav kūka, ko ņemt līdzi, ciemos ejot - nav gana dekoratīva, taču lieliski piemērota, lai našķotos mājās.

P.S.
1) Brūkleņu ievārījuma vietā var ņemt arī dzērveņu ievārījumu ar āboliem.
2) Mierīgi var ņemt arī veselu kārbu (500 g) skābā krējuma, tad vienīgi cukura daudzums jāpalielina līdz ~100 g.
3) Ja cepeškrāsns ir kaut mazliet šķība, tad plāts ar mīklu cepšanas sākumā vismaz vienu reizi jāapgriež, citādi mīkla satecēs vienā plāts stūrī, plāksne nebūs vienāda biezuma un gatavā kūka būs šķība un „ar kupri”.

Nav komentāru: