Šokolādes-riekstu cepumi ar sezama sēkliņām |
160 g mīksta sviesta, 400 g cukura, 100 g rīvētas šokolādes, 2 olas, 1 šķipsniņa sāls, 40 g saldā krējuma, 2 strīķenas (bez kaudzītes) tējk. cēlēja, 400 g miltu, 100 g maltu riekstu, 20 g kakao; sezama sēkliņas apvārtīšanai
Sviestu, cukuru un šokolādi ar mikseri saputo, pievieno olas, sāli, krējumu un saputo. Pievieno cēlēju, kakao, riekstus un samaisa. Tad pievieno miltus. No mīklas ar tējkaroti ņem pa piciņai un rokās izveido krēķa lieluma bumbiņas (nesarullēt visu uzreiz, jo tad sēkliņas vairs nelips klāt!), apvārta sezama sēkliņās, liek uz plāts (uz cepamā papīra) un cep ~20 min. pie 175 grādiem.
Iznāk ~155-160 gab. Cepumi ir brūni paplūduši plācenīši ar gaišām sēkliņām, skaisti, pastingri, kraukšķīgi, ar izteiktu šokolādes un riekstu garšu.
P.S. Ja miltus „norauj” (kakao tiesu), tad mīkla ir jāatdzesē (2-4 stundas), lai to varētu apstrādāt. Tad iegūst daudz plānākus, tumšākus un izplūdušākus cepumus ar mazliet citādāku garšu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru