Kafijas-riekstu cepumi |
Mīklai: 250 g mīksta sviesta, 250 g pūdercukura, 2 paciņas vaniļas cukura, 2 ēdk. ar mazu kaudzīti (28 g) šķīstošās kafijas (samaltas pulverī), 2 olas, 400 g miltu, 100 g maltu lazdu riekstu, 2 tējk. ar mazu kaudzīti cepamā pulvera; glazūrai: 450 g pūdercukura, 10 tējk. stipras kafijas; rotāšanai: 3 kārbiņas (pa 75 g) šokolādes konfektes „Mocca-Bohnen” (var aizvietot ar ~200 g rozīņu šokolādē)
Sviestu saputo ar abiem cukuriem un kafiju. Pievieno olas un vēlreiz visu labi saputo. Tad iemaisa miltus+cēlējs+rieksti. Mīklu pilda špricē ar zvaigžņveida uzgali un spiež uz plāts (uz cepamā papīra) pildītus gredzenus. Cep ~10 min. pie 200 grādiem. Ļauj mazliet pastāvēt, lai kļūst stingri, tad noņem. Izceptus un atdzesētus cepumus saliek uz mīklas dēļa un ar šprici uzspiež pa glazūras piciņai (pildītu rozīti). Uz glazūras piciņām uzliek un viegli piespiež šokolādes konfektes. Atstāj līdz nākamajai dienai, lai sastingst.
Sviestu saputo ar abiem cukuriem un kafiju. Pievieno olas un vēlreiz visu labi saputo. Tad iemaisa miltus+cēlējs+rieksti. Mīklu pilda špricē ar zvaigžņveida uzgali un spiež uz plāts (uz cepamā papīra) pildītus gredzenus. Cep ~10 min. pie 200 grādiem. Ļauj mazliet pastāvēt, lai kļūst stingri, tad noņem. Izceptus un atdzesētus cepumus saliek uz mīklas dēļa un ar šprici uzspiež pa glazūras piciņai (pildītu rozīti). Uz glazūras piciņām uzliek un viegli piespiež šokolādes konfektes. Atstāj līdz nākamajai dienai, lai sastingst.
Iznāk ~190 gab. Cepumi ir ļoti dekoratīvi, trausli, ar izteiktu kafijas garšu.
Glazūra: Cukuru ar kafiju ar mikseri labi saputo.
P.S.
1) Konfektes jāliek ātri, nedrīkst vispirms uzspiest visiem cepumiem glazūru un tikai tad likt konfektes - glazūra plaisās!
2) Jālieto šķīstošā kafija, nevis granulēta vai parastā maltā!
Glazūra: Cukuru ar kafiju ar mikseri labi saputo.
P.S.
1) Konfektes jāliek ātri, nedrīkst vispirms uzspiest visiem cepumiem glazūru un tikai tad likt konfektes - glazūra plaisās!
2) Jālieto šķīstošā kafija, nevis granulēta vai parastā maltā!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru