Magoņu standziņas |
Smilšu mīklai: 200 g miltu, 100 g cukura, 100 g sviesta vai margarīna, 1 ola, ~50 g (2 ēdk.) skāba krējuma, 1 strīķena (bez kaudzītes) tējk. cepamā pulvera; apkaisīšanai: magoņsēklas
Taukvielu ar cukuru saputo, pievienojot olas dzeltenumu. Pieber miltus+cēlējs. Visu ātri samīca, beigās pieliek krējumu. No mīklas izviļā pirksta garuma un zīmuļa resnuma (ne resnākas) standziņas, liek uz ietaukotas plāts, apsmērē ar pussakultu olbaltumu un tūlīt (baltums ļoti ātri apkalst) apkaisa ar magonēm un cep ~8 min. pie 220 grādiem gaiši dzeltenas. Izceptas jānoņem nekavējoties, jo kaut mazliet padzisušas lūzt!
Iznāk ~25 gab. Cepumi ir ļoti trausli.
P.S. Standziņas būs daudz dekoratīvākas, ja tās apvārtīs olbaltumā un pēc tam - magonēs: būs tādi kā melni pirkstiņi (dāmu pirkstiņi cimdos :) ), diemžēl - pacieti. Bet, ja galvenais izskats, kāpēc nē? :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru