Lazdu riekstu radziņi |
300 g mīksta sviesta, 100 g cukura, 3 paciņas vaniļas cukura, ½ citrona rīvēta miziņa, 1 ola, 150 g maltu lazdu riekstu, 400 g miltu; apvārtīšanai: pūdercukurs+vanilīns
Sviestu ar abiem cukuriem, miziņu un olu saputo. Pievieno riekstus. Izsijā uz galda miltus, izgāž uz tiem sviesta-riekstu masu un ātri samīca. Tad ņem pa gabalam mīklas, saveļ to desā, sagriež šķēlītēs, no katras šķēlītes saveļ radziņu ar RESNIEM (tievi galiņi apdegs) galiem (nedaudz garāku par pirkstu un uz pusi tievāku). Liek uz ietaukotas plāts (neplūst, bet ja par ciešu - sacepas kopā un atdalot salūzt). Cep ~16 min. pie 175 grādiem. Izceptus, karstus ņem pa vienam no plāts un apvārta pūdercukurā.
Sviestu ar abiem cukuriem, miziņu un olu saputo. Pievieno riekstus. Izsijā uz galda miltus, izgāž uz tiem sviesta-riekstu masu un ātri samīca. Tad ņem pa gabalam mīklas, saveļ to desā, sagriež šķēlītēs, no katras šķēlītes saveļ radziņu ar RESNIEM (tievi galiņi apdegs) galiem (nedaudz garāku par pirkstu un uz pusi tievāku). Liek uz ietaukotas plāts (neplūst, bet ja par ciešu - sacepas kopā un atdalot salūzt). Cep ~16 min. pie 175 grādiem. Izceptus, karstus ņem pa vienam no plāts un apvārta pūdercukurā.
Iznāk ~120 gab. Cepumi ir gaiši dzelteni radziņi ar baltu cukura apsarmi, diezgan trausli (atgādina smilšu mīklu), ar izteiktu lazdu riekstu garšu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru