Lazdu riekstu špriccepumi |
150 g maltu lazdu riekstu, 250 g mīksta sviesta, 250 g pūdercukura, 1 šķipsniņa sāls, ½ tējk. kanēļa, 1 ola, 1 olas dzeltenums, 300 g miltu, 100 g kartupeļu cietes
Sviestu ar roku saputo ar cukuru, sāli, kanēli, olu, olas dzeltenumu un maisa, līdz cukurs izkusis. Tad iemaisa riekstus. Iestrādā miltus+ciete. Gatavo mīklu pilda špricē ar lielu zvaigžņveida uzgali un spiež mīklu uz plāts S-veidā (vai gredzenveidā) (mazliet plūst, bet saglabā šprices rievas). Cep ~10 min. pie 190 grādiem ļoti gaiši dzeltenus.
Sviestu ar roku saputo ar cukuru, sāli, kanēli, olu, olas dzeltenumu un maisa, līdz cukurs izkusis. Tad iemaisa riekstus. Iestrādā miltus+ciete. Gatavo mīklu pilda špricē ar lielu zvaigžņveida uzgali un spiež mīklu uz plāts S-veidā (vai gredzenveidā) (mazliet plūst, bet saglabā šprices rievas). Cep ~10 min. pie 190 grādiem ļoti gaiši dzeltenus.
Iznāk ~150 gab. Cepumi ir gaiši dzelteni, dekoratīvi, ļoti trausli, ar patīkamu lazdu riekstu un vieglu kanēļa garšu.
P.S. Oriģinālajā receptē cepumi vēl tiek glazēti (tam nepieciešams 100-200 g šokolādes vai Schokoladenfettglasur): ņem pa vienam cepumam un vienu galu (S-cepumiem) vai vienu malu (gredzenveida cepumiem) iemērc izkausētā, karstā šokolādē, lieko nopūš. Man personīgi šokolāde šeit šķita lieka, jo cepumiem ir ļoti maiga garša, kuru šokolāde tikai nomāc. Bet tā jau ir gaumes lieta :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru