Magoņu podziņas |
Smilšu mīklai: 300 g miltu, ½ tējk. kanēļa, 210 g pūdercukura, 150 g maltu magoņu sēklu, 250 g sviesta vai margarīna, 1 ola
Bļodā ieber miltus, kanēli, cukuru un magones, visu sajauc, tad pievieno taukvielu, olu un samīca (pusmīcītu izgāž uz galda un pabeidz mīcīšanu). Ņem gabalu mīklas, izrullē pagaru desiņu, ko ar nazi sagriež krēķa izmēra gabaliņos un pēc tam rokās izveido bumbiņas (ja lielākas - būs paplūduši plācenīši, ne vairs podziņas), liek uz plāts un cep 8-9 min. pie 200 grādiem. Gataviem cepumiem ļauj 1 min. padzist uz plāts, lai tie kļūst stingri, tad noņem.
Bļodā ieber miltus, kanēli, cukuru un magones, visu sajauc, tad pievieno taukvielu, olu un samīca (pusmīcītu izgāž uz galda un pabeidz mīcīšanu). Ņem gabalu mīklas, izrullē pagaru desiņu, ko ar nazi sagriež krēķa izmēra gabaliņos un pēc tam rokās izveido bumbiņas (ja lielākas - būs paplūduši plācenīši, ne vairs podziņas), liek uz plāts un cep 8-9 min. pie 200 grādiem. Gataviem cepumiem ļauj 1 min. padzist uz plāts, lai tie kļūst stingri, tad noņem.
Iznāk ~80-200 gab. (atkarībā no izmēra). Cepumi ir nelielas, pelēki raibas podziņas, trauslas, ar izteiktu magoņu garšu.
P.S.
1) Ja pārcep - cepumi būs dzeltenīgi.
2) Katrā lodītē var ielikt riekstu vai nedaudz džema, var savienot pa 3 bumbiņām.
2) Katrā lodītē var ielikt riekstu vai nedaudz džema, var savienot pa 3 bumbiņām.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru