Biezpiena pīrādziņi (“Pūderpīrādziņi”) |
Biezpiena pīrādziņi (“Pūderpīrādziņi”) |
Iznāk 16 gab. Pīrādziņi ir garšīgi, no ārpuses trausli (mazliet līdzinās lapu mīklas pīrādziņiem), iekšpusē - sulīgi. Attēlos redzamie pīrādziņi ir ar jāņogu pildījumu.
P.S.
1) Ja mīkla tomēr pielīp pie galda, tad pamērcē nazi miltos un to uzmanīgi „atgriež”.
2) Ar gariem nagiem „aizšūt” pīrādziņus būs visai problemātiski... :)
3) Ja mīklu cep mazās formiņās, tad var izveidot arī plānus mīklas groziņus aukstajam galdam. Tos pilda ar salātiem, dažādiem rasoliem un uzkodām.
4) Ja mīklu jauc virtuves kombainā, tā iznāks čauganāka.
5) Pildījumā var labi lietot brūno cukuru.
Varianti:
Ar krēķu pildījumu.
24 aličas. Krēķiem izņem kauliņus, liek uz katra mīklas kvadrāta pa 3 pusītēm (ne vairāk - būs par skābu un nevarēs aizšūt pīrādziņu), uzber 1/3 tējk. cukura. Pīrādziņi ir patīkami skābi.
Ar plūmju pildījumu.
8 plūmes. Plūmes nomizo, pārdala uz pusēm, uz katra mīkla kvadrāta liek 1/3 tējk.cukura, virs tā - ½ plūmes. Pīrādziņi ir patīkami skābi.
Ar ērkšķogu pildījumu.
Uz katra mīklas kvadrāta liek pa 5-6 ogām, uzber ½ tējk.cukura. Pīrādziņi ir patīkami skābi.
Ar jāņogu pildījumu.
Uz katra mīklas kvadrāta liek pa 20-30 ogām, uzber ½ tējk.cukura. Pīrādziņi ir patīkami skābeni.
Ar skābo ķiršu pildījumu.
Uz katra mīklas kvadrāta liek pa 5 ogām (bez kauliņiem), uzber 1/3 tējk.cukura. Pīrādziņi ir viegli skābi.
Ar melleņu pildījumu.
Uz katra mīklas kvadrāta liek pa 20-30 ogām, uzber ¼ tējk.cukura. Pīrādziņi ir papliekani.
Ar jauktu ogu pildījumu.
Uz katra mīklas kvadrāta liek pa 3 ķiršiem (bez kauliņiem), 1 ērkšķogai, ~10 mellenēm, ~10 jāņogām - ogas liek katru savā stūrī (cik iespējams), uzber ½ tējk. cukura. Pīrādziņi ir sulīgi, tīkami skābeni, ļoti garšīgi, tiem katrā stūrītī jūtama sava garša, arī mellenēm ir izteikta garša.
Utt., utt. Eksperimentējiet! :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru