Siera-ķimeņu vafelītes |
Margarīnu izkausē. Liek bļodā sieru, margarīnu, krējumu, ķimenes, miltus un sodu. Ja vajag, pieliek sāli. Visu sastrādā mīklā. Cep vafeļpannā, kas paredzēta plānajām vafelēm. Vafeles cep, liekot vafeļpannā pa 5 mazām mīklas bumbiņām (katru 1/3 tējk. lielu), aizver, piespiež un cep 1 min. 10 sek. zeltainas vafelītes 3-4 cm diametrā (šai procesā virtuves taimeris ir ļoooti noderīgs).
Iznāk ~90-95 gab. Vafelītes ir zeltaini brūnas, ļoti trauslas, lūstošas, sausas, viegli sāļas ar izteiktu ķimeņu garšu. Garšo gan siltas pie kafijas, alus vai buljona, gan aukstas kā cepumi. Ir gadījies, ka pēdējo cepumu vīra cilvēki rāvuši viens otram no pirkstiem... :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru