Majonēzes cepumi |
250 g bezpiedevu majonēzes, 250 g mīksta margarīna vai sviesta, 1 ola, 220 g cukura, 560 g miltu, ½-1 tējk. sodas, garšvielas (2 tējk. kanēļa, 1 naža galiņš vanilīna, ½ tējk. ar kaudzīti kardamona)
Taukvielu sastrādā ar cukuru, pievieno majonēzi, olu, garšvielas, sodu un miltus. Visu samaisa. Mīklu pilda špricē ar zvaigžņveida uzgali un spiež uz plāts tukšus gredzentiņus. Cep ~10-12 min. pie 200 grādiem gaiši brūnus.
Iznāk ~250 gab. Cepumi ir ļoti trausli, irstoši, ar jūtamu kanēļa garšu.
P.S. Mīklu var arī atdzesēt un dzīt caur gaļasmašīnu, caur speciālo piestiprināmo cepumu formu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru