Morīši |
Taukvielu ar roku saputo ar cukuru un vanilīnu, tad pakāpeniski iemīca miltus. Mīklu pilda špricē ar lielu zvaigžņveida uzgali un uz plāts (uz cepamā papīra) spiež apaļus tukšus gredzenus. Cep ~10 min. pie 175 grādiem. Izceptus, atdzisušus blīvi saliek uz mīklas dēļa un tievā strūkliņā pāršvīkā ar izkausētu šokolādi (protams, to var arī nedarīt...).
Iznāk ~220 gab. Cepumi ir ļoti dekoratīvi, pēc izcepšanas tie nemaina krāsu un ir tik pat gaiši dzelteni, gandrīz balti, kā mīkla, viegli paplūduši, bet ar izteiktu rievojumu, tik trausli un irdeni, ka burtiski kūst uz mēles, šokolādes rotājums tiem vēl piedod patīkamu vieglu rūgtumiņu.
P.S. Oriģinālajā receptē uz plāts spiež apaļus cepumus - kaudzītes, kuras atdzisušas līdz pusei iemērc izkausētā šokolādē, bet man labāk patīk šāds variants :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru