Alus cepumi |
Uz mīklas dēļa uzsijā miltus, izveido tajos bedrīti, gar tās malām apliek gabaliņos saplucinātu margarīnu, bedrītē ielej alu. Visu samīca un atdzesē ledusskapī 4 st. Tad mīklu ar miltu palīdzību izrullē, sagriež standziņās, liek uz plāts (var ļoti cieši - praktiski neplūst), apsmērē ar olu un apkaisa pēc patikas. Cep ~20 min. pie 200 grādiem.
Iznāk ~100-120 gab. (atkarībā no izmēra). Cepumi ir tumši dzelteni, ļoti trausli, atgādina lapu mīklas cepumus.
Apkaisījuma varianti: 1) sāls + ķimenes, 2) sāls + karijs, 3) sāls + Kaijenas pipari, 4) sāls + ķiploku granulas, 5) sāls + sezama, linu sēklas utt.
P.S. Protams, šos cepumus var cept arī no īstās lapu mīklas, tad cep ~30-35 min. pie 200 grādiem. Bet, goda vārds, arī šie alus mīklas cepumi ir tikpat trausli un čagani. Un - krietni lētāk izmaksā... :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru