"Zankūkas" pēc manas vecmāmiņas receptes |
Miltus uzsijā uz galda, izveido bedrīti. Taukvielu saplucina gabaliņos virs miltiem apkārt bedrītei (var saplucināt palielos gabaliņos, ja taukviela ir istabas temperatūrā). Tad virs taukvielas un miltiem uzsijā cukuru, pārkaisa rīvēto miziņu. Bedrītē iesit olu un ar dakšiņu nedaudz iejauc. Tad atdzesē rokas labi aukstas un ĀTRI samīca mīklu. Saveļ bumbā un atdzesē ledusskapī 30 min. Tad uz viegli nomiltota galda mīklu izrullē ½ cm biezumā, izspiež cepumus, liek uz ietaukotas plāts, apsmērē ar olu, apkaisa un cep 14 min. pie 200 grādiem tumši dzeltenus (ja cep ilgāk - cepumi zaudēs citrona garšu).
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru