Kokosriekstu dālderi |
Bļodā sajauc miltus, sāli un cukuru, izveido bedrīti, pievieno izkausētu taukvielu, miziņu, olu dzeltenumus un kokosriekstu skaidiņas. Visu viegli sajauc (nedrīkst pārmīcīt - cepumi būs cieti!). Mīklu izrullē (bez miltu palīdzības!) ~0,8-1 cm biezumā un ar vīna glāzi izspiež apļus. Liek uz plāts un cep ~22 min. pie 180 grādiem tumši dzeltenus.
Iznāk ~80-120 gab. Cepumi ir tumši dzelteni, irdeni, ar izteiktu kokosriekstu garšu.
P.S.
1) Cepšanas laiks ir atkarīgs no mīklas biezuma: ja cepumi plānāki, tas jāsamazina (16-20 min.). Savukārt, ja cepšanas laiks būs par īsu - cepumi būs vidū mīksti, neizcepušies. Katrā ziņā cep tik ilgi, kamēr cepumi vēl saglabā citronu smaržu.
2) Ja mīklu grūti dabūt kopā, mierīgi var pievienot vēl 100 g margarīna.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru