Auzu pārslu-kokosriekstu plācenīši |
150 g miltu, 1 strīķena (bez kaudzītes) tējk. sodas, 165 g cukura, 68 g kokosriekstu skaidiņu, 95 g auzu pārslu, 1 šķipsniņa sāls, 2 tējk. ar mazu kaudzīti malta ingvera, 115 g sviesta, 100g iesala ekstrakta, 2 ēdk. ūdens
Vienā bļodā samaisa miltus, sodu, cukuru, skaidiņas, auzu pārslas, ingveru un sāli. Kastrolī izkausē sviestu, noņem no plīts un iemaisa tajā sīrupu un ūdeni, tad šo masu iemaisa sausajā maisījumā. No mīklas ar tējkaroti ņem un rokās izveido krēķa lieluma bumbiņas, liek uz plāts (uz cepamā papīra, cepot plūst!) un cep 16-18 min. pie 175 grādiem. Gataviem ļauj 1 min. pastāvēt uz plāts, lai kļūst stingri, tad noņem.
Iznāk ~80 gab. Cepumi ir tumši zeltaini, paplūduši, grubuļaini plācenīši, pacieti, ar īpatnēju iesala un ingvera garšu. Cepumi ir garšīgāki svaigā veidā, lai gan arī uzglabājot tie savu garšu nezaudē, vienīgi kļūst cietāki.
P.S. Tradicionāli Anzac Biscuits pasniedz Anzac dienā (Anzac Day, 25. aprīlī). Sākumā ar šiem cepumiem tika pieminēti un godināti Austrālijas un Jaunzēlandes karavīri, kas I pasaules kara laikā gāja bojā Turcijā pie Gallipoles, mūsdienās ar tiem godina visu militārpersonu un karavīru-sieviešu piemiņu. Oriģinālajai receptei vajadzīgs zelta sīrups (golden syrup), ko ir grūti dabūt ārpus Austrālijas un Anglijas. Tā tuvākais aizvietotājs ir tumšais graudu sīrups (dark corn syrup). Es mierīgi lietoju iesala ekstraktu - nudien, nav ne vainas :)
P.S. Tradicionāli Anzac Biscuits pasniedz Anzac dienā (Anzac Day, 25. aprīlī). Sākumā ar šiem cepumiem tika pieminēti un godināti Austrālijas un Jaunzēlandes karavīri, kas I pasaules kara laikā gāja bojā Turcijā pie Gallipoles, mūsdienās ar tiem godina visu militārpersonu un karavīru-sieviešu piemiņu. Oriģinālajai receptei vajadzīgs zelta sīrups (golden syrup), ko ir grūti dabūt ārpus Austrālijas un Anglijas. Tā tuvākais aizvietotājs ir tumšais graudu sīrups (dark corn syrup). Es mierīgi lietoju iesala ekstraktu - nudien, nav ne vainas :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru