Kafijas cepumi |
Mīklai: 160 g mīksta sviesta, 400 g cukura, 4 paciņas vaniļas cukura, 2 olas, 1 šķipsniņa sāls, 40 g saldā krējuma, 400 g miltu, 2 strīķenas (bez kaudzītes) tējk. cēlēja, 2 tējk. (6-8 g) šķīstošās kafijas; rotāšanai: kafijas pupiņas
Sviestu, cukuru un vaniļas cukuru ar mikseri saputo, pievieno olas, sāli, krējumu un kafiju, tad cēlēju. Saputo. 2-3 paņēmienos pievieno izsijātus miltus, pēdējos iemīca. Mīklu ņem ar tējkaroti un rokās izveido krēķa lieluma bumbiņas, liek uz plāts (uz cepamā papīra), katrai uzliek un iespiež (tādējādi bumbiņu saplacinot) 1 kafijas pupiņu. Cep ~20 min. pie 175 grādiem.
Sviestu, cukuru un vaniļas cukuru ar mikseri saputo, pievieno olas, sāli, krējumu un kafiju, tad cēlēju. Saputo. 2-3 paņēmienos pievieno izsijātus miltus, pēdējos iemīca. Mīklu ņem ar tējkaroti un rokās izveido krēķa lieluma bumbiņas, liek uz plāts (uz cepamā papīra), katrai uzliek un iespiež (tādējādi bumbiņu saplacinot) 1 kafijas pupiņu. Cep ~20 min. pie 175 grādiem.
Iznāk ~130 gab. Cepumi ir gaiši brūni, paplūduši plācenīši ar tumši brūnu actiņu, viegli grubuļainu virsmu, cieti, kraukšķīgi, ar izteiktu kafijas garšu.
P.S.
1) Ja cēlēju pievieno kopā ar miltiem, tas sliktāk iemaisās.
2) Jālieto šķīstošā kafija, nevis granulēta vai parastā maltā!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru